Cel mai frumos cadou de ziua mea

 

Alexandra Toader AUTISM ROMANIA-Asociația Părinților Copiilor cu Autism

100% Complete
3,685 RON
Sumă strânsă
2,500 RON
Target
18
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Eu sunt Alexandra, sunt autistă și de azi sunt Galantom.

Mulți dintre voi mă cunoașteți, unii poate mă iubiți sau măcar vă plac video-urile postate de mama mea, în care eu fac treabă, mai ales bucătăresc,  o ajut la pregătit salate, ghiveci, ciorbă, pizza. Tai legume. Mă pricep, sunt meticuloasă și chiar le pot aranja frumos pe o pizza.

Mama m-a încurajat și mi-a oferit mereu ocazia să o ajut la bucătărie, mai ales când este vorba de tăiat legume. Aici mă descurc binișor și pentru ca ea mi-a arătat, m-a ajutat și aranjat totul în așa fel încât să reușesc. Altfel, eu stau mai prost cu orientarea în spațiu, cu organizarea, planificarea, motricitatea.

Mama mă încurajează mereu și să așez masa, să îmi pun singură mâncarea gătită în farfurie, să pun pâine la prăjit, să întind pe feliile prăjite diferite paste tartinabile,  să îmi prepar singura „făgăraș”, lucru deloc simplu. Adică să iau din dulap castronul potrivit, (eu cam uit unde sunt puse, îmi ia un pic de timp să mă orientez în spațiu, chiar dacă fac zilnic asta), apoi să iau din frigider brânzica și smântâna (dacă e înghesuială în frigider, nu le văd imediat sau nu le găsesc deloc), să le pun în proporții potrivite în castron (mă pricep să echilibrez cantitățile). Nu prea pot să le amestec/omogenizez bine, nu apăs cu suficientă forță lingura, iar atunci îi spun mamei, ”Ajuta-mă, nu pot”.  

Nu spăl vase de obicei, pentru că nu am răbdare și precizie, vreau să termin mai repede și nu le spăl bine. Dar măcar am grijă strâng masa și să pun vasele murdare în chiuvetă după ce mănânc.

Mai și margelesc la mărțișoare, brățări, fac ghirlande din hârtie, am făcut și felicitări cu alți tineri, prieteni ai mei, sau singură acasă.

Mie îmi plăcea când bucătăream și mărgeleam împreună cu alți tineri într-un centru, care acum nu mai este. Îmi plăcea să mă întâlnesc cu ei și să facem lucruri împreună. Făceam salate, sandvișuri, făceam petreceri -sărbătoream zile de naștere, onomastici, Craciunul.. A fost frumos. Uneori mă obosea gălagia și agitația, dar, în general, a fost bine. Acum stau mai mult acasă, doar cu mama.

Și pentru că îmi doresc foarte mult să mai facem toate astea și alte activități împreună cu alți tineri, m-am gândit să strâng și eu bani, ca să ne facem un Centru al nostru, mai fain și mai trainic și să nu ne mai dea nimeni afară de acolo.

In curând va fi ziua mea. Cam peste o luna o să împlinesc 29 de ani.

Dacă îți pasă un pic de mine și te-ai bucura să mă vezi împreună cu alți tineri,  dacă ți-a trecut prin cap să îmi faci un CADOU de ziua mea pentru cât de harnică și pricepută sunt, te rog să donezi pentru CENTRUL nostru. Eu o să fiu foarte fericită să le fac astfel o bucurie și altor tineri. Vreau și eu pun o cărămidă la crearea unui Centru pentru tineri în București. Îar după ce strâng banii pentru Centrul din București, o să mai fiu Galantom și pentru alte Centre pentru tinerii autiști din tară. Abia aștept!

Iți mulțumesc pentru cadou. Iți mulțumesc și că ești un OM Bun și îi sprijini și pe alții să aibă o viață mai bună! Si tinerii autiși merită să trăiască decent și demn.

Dacă vrei să fii și tu un Galantom pentru acest proiect, contactează AUTISM ROMANIA. Poți avea propria ta pagină, cum am eu, și îți poți dărui și tu ziua de naștere ori de nume pe ziuata.galantom.ro sau alte ocazii speciale din viața ta pe dar.galantom.ro! să îi rogi pe prietenii tăi să doneze la rândul lor pentru centrul nostru. Așa cum te rog eu acum pe tine.

Cu drag, Alexandra!

Îți mulțumesc că ești alături de mine și de prietenii mei.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

AUTISM ROMANIA este o asociație înființată in 2001 de părinți, într-un moment în care autismul era necunoscut în Romania, care făcut primele acțiuni de advocacy, promovare a nevoilor specifice și a drepturilor persoanelor cu autism. 

Principalul obiectiv ale acestui proiect de a le oferi adolescenților si tinerilor autiști oportunități de dezvoltare-adaptate, pentru a deveni cât mai independenți și de a avea o viață cât mai împlinită. 

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

18 Donații

Anonymous

100 RON
05 Oct 2023

Anonymous

1,000 RON
02 Oct 2023
Va doresc mult spor in ceea ce faceți, sănătate și bucurii, la mulți ani Alexandra! 🩷
25 Sep 2023
La mulți,mulți ani Alex! Va pup și vă îmbrățișez cu mare drag,Liuba!
25 Sep 2023
La mulți ani frumoși, dragă Alex!
25 Sep 2023
De la noi, gașca Tudorache, și în special, de la Alexandra noastră către tine, Alexandra, cu toată dragostea și prețuirea noastră! Imbratisam tare și pe mami și va admiram pentru toata lupta voastră! Alături de voi, nu suntem singuri!
25 Sep 2023
Buna Liuba,buna Alexandra,ma bucur ca va pot ajuta, as fi vrut sa daruiesc o suma mult mai mare,dar stiti voi,vremurile sunt astea!Va pup,La multi ani Alexandra,chiar daca cu intarziere!
25 Sep 2023

Anonymous

100 RON
La mulți ani fericiti!
25 Sep 2023

Liuba Iacoblev

200 RON
La multi ani, Alexandra!
23 Sep 2023

Nicoleta

100 RON
Prieten al persoanelor cu autism
20 Sep 2023

Cristia G

505 RON
La multi ani, Alex!
16 Sep 2023

Caterina

200 RON
La mulți ani, Alex!
11 Sep 2023

Monica S.

100 RON
La mulți ani, Alexandra!
05 Sep 2023
La mulți ani, Alexandra! ❤️
04 Sep 2023

Anonymous

150 RON
Succes, Alex!
03 Sep 2023
03 Sep 2023
Sanatate
02 Sep 2023
Să fim oameni și să nu trecem nepăsători...
02 Sep 2023
Alexandra Toader : AUTISM ROMANIA-Asociația Părinților Copiilor cu Autism
Cel mai frumos cadou de ziua mea